Teklif İsteyin!

İnsan ve Yük Asansörü ile Yürüyen Merdiven Montaj

İnsan ve Yük Asansörü ile Yürüyen Merdiven Montaj

Yük asansörlerinde, ağır şartlarda kullanım sağlanır. İnsan asansörlerindeki gibi yük asansörlerinde de opsiyonel özellikler seçilmektedir. Seyir mesafesinin fazla olmadığı orta seviye binalarda hidrolik çözümlemeler sayesinde rahat bir seyir seyredebilir ve maliyet açısından önemli tasarruf sağlanabilir. İnsan asansörlerine göre bu asansörler çok daha fazla yıpranır. Das asansör olarak yük asansör bakımlarımızda yıpranma durumunu minimuma indirmek için teknik ekiplerimizi belirli aralıklar ile çalışan parça ayarını hassaslıkla yerine getirir. Bu açıdan bakımların düzenli olarak yapılması asansörün verimli ve güvenli kullanımı için fazlasıyla önemlidir. Yürüyen merdiven ve bant projesi ve montaj işlemi;

  • Düşeyde olan yükseklik artışının belirlenmesi,
  • Yürüyen merdivene alt ya da üst yaya giriş hacminin belirlenmesi,
  • Üst ve alt çalışma alanlarının teşkili, adımları ile başlar.

Yürüyen merdiven alt, üst ve orta kısımlardan meydana gelir. Yürüyen merdivenler genellikle 30 derece eğitim açından kurulduklarından çalışma alanları arasındaki uzaklık genel de kot farkının 1.732 katıdır. İki çalışma alanı oluşturularak üreticinin kendine özgü olan standart yer hacim şartları dahilinde gereken taşıyıcı elemanların yapı içerisine yerleşimi gerçekleştirilmelidir. Taşıyıcılara gelecek tepki kuvvetleri merdivenin uzunluğuna ve genişliğine bağlı olmaktadır.

Asansör Montaj Hizmeti

Asansör ve yürüyen merdiven ile ilgili teknik ekiplerimiz her türlü insan ve yük asansörü ile yürüyen merdiven montaj işlemlerini yapmaktadır. Maksimum verim ve uzun ömürlülük ile çalışma sağlayacak asansör ve sistemleri, uluslararası ve ulusal standartlara göre kaliteli malzeme ve işçilik ilkesiyle montaj sağlamaktadır. Anahtar teslim proje sağlayan İkitelli Organize Sanayi Bölgesi asansör firmamız, yapılan sözleşmeye göre zamanında iş teslimatı ve taleplerin tam manasıyla karşılandığı montaj ve tasarım projeleri üretir. Asansör montajı iş planı şu şekilde işlemektedir:

  • Anlaşmadan sonra proje çizilir ve ilk olarak ray kapı montaj gerçekleşir.
  • Makine dairesi inşaat işleri bittikten sonra makine motor montajına geçilir.
  • Kaba inşaat ve tadilatın yapılabilmesi için montaja ara verilir.
  • Kapı kenar tadilat ve sahanlık döşemelerinin bitmesinin ardından kabin tablo tesisat ve işlemlere geçilir.

Tümüne bakıldığında şantiyeye yönelik asansörle ilgili tüm işlemlerden sonra asansör son ince ayarları ekibimiz tarafından sağlanır ve teslim edilir.